Ziua Clusterelor la Expowood, joi, 11 aprilie, în prima zi de târg!

ziua-clusterelor-la-expowood-joi-11-aprilie-in-prima-zi-de-targ

Ziua Clusterelor la Expowood, joi, 11 aprilie, în prima zi de târg!

Expowood deschide târgul cu o serie de evenimente de specialitate dedicate profesioniștilor din industria lemnului, sub tematica generală: ziua clusterelor.

Astfel, joi, 11 aprilie, în prima zi vor avea loc prezentări, ateliere și conferințe pe tematici despre design, exemple de bune practici, noi tehnologii și inovații în producția de mobilier, programe software și fonduri nerambursabile.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc joi, 11 aprilie, începând cu ora 11.00, în spațiul special amenajat în sala Dacia pentru evenimentele și conferințele de specialitate.

Zsuzsanna Pál, organizator EXPOWOOD:

„Tradițional, ne onorează deschiderea festivă a târgului EXPOWOOD domnul Nicolae Țucunel, președintele ASFOR și doamna Aurica Sereny, președintele APMR. Totodată, sunt prezenți domnul Mihai Ispas, decanul Facultății de Ingineria Lemnului de la Universitatea Transilvania Brașov, domnul Silviu Costea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov și Bagoly Miklós-Levente, președintele Clusterului Regional al Lemnului PRO WOOD.Mă bucur de o evoluție frumoasă a evenimentelor EXPOWOOD, fiind în creștere nu doar numărul prezentărilor și calitatea informațiilor, ci și numărul participanților, atât din țară, cât și din străinătate. Avem, așadar, o internaționalizare a târgului prin crearea de noi oportunități de afaceri, mijlocite de clustere, dar și oferte de finanțări pentru antreprenorii din domeniu.“

Invitați speciali la EXPOWOOD

Joi, 11 aprilie, în intervalul ora 11.00-14:30, sunt cuprinse în agenda Expowood 8 evenimente de specialitate, organizate de Clusterul Regional al Lemnului PRO WOOD, în parteneriat cu revista Intarzia&Castor.

Kádár Rezső, managerul Clusterului Regional al Lemnului PRO WOOD:

„Ca în fiecare an, suntem co-organizatori pentru conferințele de specialitate de la Expowood. În cadrul acestei ediții, am invitat colegii de la Clusterul de Mobilă din Bulgaria pentru a prezenta inovații în industria hotelieră. Ei au o experiență bogată în amenajarea hotelieră, mobilând peste 6000 de camere de hotel în Europa, în special în țările de Vest.

Apoi, vom avea ca invitați și colegii din Croația care vor vorbi despre conceptul „Cascading use of Wood“ care, în esență, înseamnă drumul lemnului de la buștean la produs finit și chiar energie verde. Aceștia vor prezenta exemple de bune practici, dar vor avea loc și discuții despre proiectul nostru pilot, cu finanțare europeană, Foresta.

De asemenea, pe lista invitaților din străinătate se află și domnul Denes Levente, decanul Universității din Sopron (Ungaria). Acesta va prezenta o inovație în industria mobilei, imprimarea 3D.

Totodată, am început o colaborare cu Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă din România și vom aduce în prim-plan noutățile din industria producătoare de geamuri și uși termopan.

Scopul acestor evenimente este internaționalizarea târgului EXPOWOOD! Ele vor fi înregistrate sub egida EU Cluster Weeks, o inițiativă a Comisiei Europene.“

De menționat faptul că vineri, 12 aprilie, la standul clusterului PRO WOOD va avea loc o sesiune de brokeraj organizată în parteneriat cu ADR Centru, cu participare internațională. Înscrieri se pot face la adresa de e-mail office@prowood.ro.

Programul complet al evenimentelor – consulta agenda.

La evenimentele de specialitate de la EXPOWOOD și-au anunțat participarea profesioniști și specialiști din Croația, Slovenia, Ungaria, Bulgaria și Austria. Intrarea este liberă!

Târgul Internațional de Echipamente și Tehnologii Profesionale EXPOWOOD se va desfășura în perioada 11-13 aprilie 2019, la Centrul de Evenimente Lux Divina din Brașov.

Alexandra Irimiea

Lasă un răspuns

Filme demo live pe perioada târgului!