Newsletter

RO  EN

Expowood 2018,

Inovații Tehnologice pentru Prelucrare și Finisare

iTeh pentru Pre-Fin

Brașovul, cel mai puternic pol al industriei din România și centrul spiritual al breslei, în perioada 19-20-21 aprilie va găzdui cel de al XVII-lea eveniment dedicat profesioniștilor din industria lemnului la Centrul Expozițional Lux Divina cu un spațiu generos de 2500 mp suprafață interioară și 1000 mp suprafață exterioară.

Expowood 2018 este un eveniment complex, care cuprinde pe lângă expoziție de produse și alte evenimente: oportunități de afaceri B2B, seminarii, matchmakig și workshop pentru a oferi participanților o viziune amplă despre noutăți și cât mai multe informații.

Cei mai importanți furnizori, europeni și nu numai, de mașini-unelte, scule, echipamente, accesorii, materiale, instalații și aplicații software se vor adresa prelucrătorilor de lemn, producătorilor de mobilă, de case și de finisaje de case prezentându-le noi soluții inovative și cele mai noi tehnologii aplicate pe moment.

Lansarea înscrierilor de participare se va face în prima parte a lunii noiembrie. Marcați în agendă evenimentul și urmăriți informațiile pe www.expowood.ro și fcb.


94 de motive ca să 

vizitezi expoDESIGNwood 2017, 

evenimentul breslei!

Târgul Internațional de Industria Mobilei, Prelucrare a Lemnului și Exploatare Forestieră expoDESIGwood 2017 are multe surprize și evenimente de specialitate pentru profesioniștii din domeniu!


94 de firme s-au pregătit să ofere ultimele noutăți tehnologice, demonstrații practice pe cele mai performante CNC-uri, teste de excuție pe scule de mână, test drive-uri și cele mai tari promoții speciale de târg.

Ediția a XVI-a a târgului vine cu cea mai diversificată paletă de exponate din istoria sa: mașini cu comandă numerică de frezare, de găurire, mașini de aplicat cant, de scobit, de cepuit, circulare, ferăstraie, gatere, mașini electrice portabile, pistoale de pulverizat, dispozitive, umidometre, compresoare, camere de uscare, tocătoare și uscătoare pentru biomasă, centrale termice, procesor lemn de foc, echipamente, utilaje și accesorii forestiere, TAF-uri, alături de adezivi, vopsele, scule, fronturi de bucătărie, fronturi MDF, fronturi vopsite, mobilă și subansamble de mobilă, case de lemn, uși-ferestre și programe software.
Evenimentul se va desfășura pe o suprafață interioară de 2.000 mp în Sala Dacia și 500 mp în Sala Parc, plus o suprafață de 800 mp pe platforma exterioară.

Demonstrații de utilaje la expoDESIGNwood

Pe o suprafață identică cu cea de anul trecut, de aproximativ 100 mp firma Proconsel va expune trei utilaje printre care, și de data aceasta un CNC în premieră pentru piața românească!
Mașina cu comandă numerică este o noutate absolută a firmei SCM Italia pentru anul 2017, un CNC de găurire și frezare Morbidelli Author M100, lansat în luna ianuarie a acestui an în cadrul unui eveniment open-house găzduit la Rimini. Utilajul va fi lansat publicului larg abia în luna mai, cu ocazia Târgului Ligna de la Hanovra. Celelalte două mașini prezentate în lucru vor fi mașini de aplicat cant K800 și K360 ambele marca SCM.
Trei societăți au decis să închirieze un stand cu o suprafață mai mare față de ediția precedentă a târgului. Astfel, firma Accesoria din București, reprezentant al mărcilor Vitap, Cehisa, Casolin și IMA din Italia, va organiza demonstrații practice pentru utilaje precum Point K2, un CNC de găurit multiplu care vine în întâmpinarea producătorilor de mobilier personalizat, precum și mașina de aplicat cant Compact PS de la Cehisa din Italia. A doua firmă care a decis ca anul acesta să închirieze un spațiu expozițional de două ori mai mare este firma Palisander din Brașov. Aceasta va prezenta circularul de formatizat Robland Z 3200 și o mașină de aplicat folie de cant OAV, destinat întreprinderilor mici și mijlocii. Totodată, compania Romservice și-a triplat suprafața de expunere în 2017 și vine la târg cu pistoale de pulverizat și un robot de vopsire.
O altă societate care a decis să închirieze o suprafață mai mare este Dav Global Trading care promite oferte speciale de târg și prețuri imbatabile. De asemenea, și Ligna Hi Tech a mărit spațiul expozițional astfel încât să poată prezenta clienților noutățile tehnologice din domeniu. 
Reprezentața Grupului Homag, cel mai mare producător de utilaje din Germania, firma MS Mașini pentru prelucrarea lemnului din Brașov, lansează publicului din România, la expoDESIGNwood, circularul profesional Altendorf. Bineînțeles, de la eveniment nu va lipsi nici reprezentața companiei Weinig, prin intermediul societății Sorin Mihai din Brașov. 
Un dispozitiv de ridicare cu vid pentru manipularea panourilor din PAL, MDF și lemn masiv, dar și umidometre electrice  - GANN și MERLIN – vor fi expuse pe standul firmei Cravcitech din Brașov. GANN produce aparate de măsurat umiditatea de mare precizie, care stabilesc umiditatea lemnului prin intermediul unor sonde de contact, iar aparatele MERLIN măsoară umiditatea lemnului fără contact.
Urmăriți-ne pe www.expowood.ro și consultați lista expozanților înscriși la târg.

Număr expozanți:         94
Branduri internaționale: 220
Spațiu interior:          2.500 mp 
Spațiu exterior:          800 mp

Succesul ediției din 2016 arată că alegerea locației, Centrul de Evenimente și Conferințe Lux Divina, a fost avantajoasă pentru expoDESIGNwood, de aceea și ediția 2017 va fi găzduită tot aici.

Program de vizitare:
30 martie – joi: 10.00 – 18.00      
31 martie – vineri: 10.00 – 18.00 
1 aprilie – sâmbătă: 10.00 – 16.00

Vă așteptăm la Târgul Internațional de Industria Mobilei, Prelucrare a Lemnului și Exploatare Forestieră EXPODESIGNWOOD, ediția a XVI-a, în perioada 30 martie-1 aprilie 2017, la Centrul de Evenimente și Conferințe Lux Divina de pe fosta platformă Rulmentul, din Brașov.
Intrarea este gratuită pentru cei care se înregistrează online pe www.expowood.ro/acces. Pentru cei neînregistrați, biletul de intrare este 10 lei.


Pentru prima oară 

la expoDESIGNwood 2017

Între cei 92 de expozanți prezenți la expoDESIGNwood, 18 companii se află pentru 
prima oară la târg. 


Printre ele amintim pe Nett Front din Târgu Mureș și One Surface din Brașov cu fronturi de mobilă, Imos din Germania și Infowood din Grecia, prezentând software de proiectare CAD/CAM, Andoker din Brașov-reprezentatul zonal al producătorului de mașini electrice portabile Festool, Alwo Therm, Cipa-air, Romaer, Polytechnik Sieta din Austria, Koppom Maskin din Suedia. Compania Busch Vacuum, cu o experiență de 50 de ani în producția pompelor de joasă presiune, producător de pompe de vacuum, suflante și compresoare din Germania, cu un renume mondial, prezintă pentru prima oară publicului specialist din România soluții complete pentru vid și tehnologie de suprapresiune.

De asemenea, alte șase firme au decis să se reîntoarcă la expoDESIGNwood!

Printre acestea se află și compania Heller din Carei, unic distribuitor pentru scule de înaltă calitate pentru prelucrarea lemnului, executate personalizat la cererea clientului, conform dotării individuale.          
După o absență de 10 ani, firma Metal Disc a decis să participe din nou la expoDESIGNwood cu scule profesionale pentru prelucrarea lemnului. „Anul trecut am fost la târg ca vizitatori și am avut câteva întâlniri cu niște clienți, am demarat câteva proiecte interesante așa că am decis că e cazul ca anul acesta să participăm din nou la Expowood”, a declarat ferm Gabriel Duțu, director de vânzări la Metal Disc. La fel a hotărât și firma W-Tech, reprezentanța feroneriei pentru uși ferestre AGB, după o absență de 4 ani.


Conferințe și seminarii pentru 

profesioniști expoDESIGNwood

Brașov,  Centrul de evenimente Lux Divina, sala PARC

Joi 30 martie 2017 - program de prezentări dedicat producătorilor de mobilă.


Ora: 11.00 – Deschiderea oficială a târgului expoDESIGNwood 2017, Brașov, susținută de organizatori – Pal Zsuzsanna, director general Imageline srl, și invitații săi speciali: Aurica Sereny – Președinte APMR; Nicolae Țucunel – Președinte ASFOR; prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan – Rector Universitatea  Transilvania din Brașov și Silviu Costea – Președinte CCIBV
Locația: Brașov, Centrul de evenimente Lux Divina, Sala Parc

Ora: 11.40 Prezentare Nett Front
Speaker: dl Budai Zsolt
Tema:      Decoruri noi și suprafețe inedite 3D Perfect touch/Ultramat

Ora: 12.00 – Prezentare Imos
Speaker: Lucian Gatina, reprezentant Imos România
Tema:         Proiectarea și producerea de mobilier cu soluția software IMOS

Ora: 12.30 – Prezentare Hofag Engineering
Speaker: Cazan Gheorghe, director executiv Hofag Engineering
Tema: Soluții integrate CAD/CAM/ERP pentru reducerea costurilor de fabricație în industria prelucrării mobilei Hofag Engineering împreună cu Missler Software propun o soluție integrată și completă pentru producătorii de mobilier: Top Solid Wood este o soluție eficientă CAD/CAM, dar și un pachet  software dedicat specialiștilor din industria prelucrării lemnului.

Ora: 13.00 – Prezentare Camera de Comerț și Industrie
Speaker: Attila Székely
Tema:      Oportunități de finanțare nerambursabile

Ora: 13.15 – Prezentare Enterprise Europe Network CCIBV
Speaker: Sorina Blejan Manager proiect EEN, 
Tema: Rețea Suport pentru Afaceri și Inovare Cooperare în afaceri și  internaționalizare prin rețeaua Enterprise Europe Network; evenimente de  brokeraj și misiuni economice internaționale; identificare parteneri pentru  participare în proiecte europene.

Ora: 13.30 – Prezentare Enterprise Europe Network CENTI Cluj 
Speaker: Dr.ing. Simona Bârsan, Dr. ing. Otilia Micu 
Tema:      Evaluarea capacității managementului de inovare prin instrumentul  IMP3rove Studiu de caz; recomandări; plan de acțiune.
Pauză
Ora: 15.00 – Forum de discuții și prezentări pe tema de  #DESIGN, #TRENDURI, #MOBILIER ROMÂNESC,  susținut de speakeri renumiți din domeniu:
Speaker: dr. Mihnea Ghilduș – designer, fondator platforma Dizainăr,  director creativ DZNR Studio
Tema: Cum poate aduce designul și colaborarea designer-producător acea plus  valoare unui produs de serie?

Speaker: dl Mihai Dragomir, dl Ștefan Bodi – Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca
Tema: Tendințe și oportunități de inovare în domeniul mobilei

Speakeri:  dnii Damokos Csaba, Bagoly Miklós Levente, Kádár Rezső, Patric Morăraș –  Mormi Design București – Cluster Pro Wood, Sfântu Gheorghe
Tema: Relația industriei lemnului cu industria creativă
Moderator: Rácz Attila

Vineri 31 martie 2017 - Program de prezentări dedicat producătorilor de case de lemn


Ora: 11.00 – Mesaje de deschidere, prezentări de program lângă o cafea (protocol)
Ora: 11.30 – Prezentare Henkel prin Misiunea Casa
Speaker: Călin Diaconu – proiect manager
Tema: Soluții de impregnare/tratare a lemnului și adezivi industriali. Produse și soluții Henkel.

Ora: 12.00 – Prezentare Zecaph Consult
Speaker: ing. Vlad Ciobanu
Tema:      Prezentarea proiectului de construcție al unei case tip Low Energy – Brașov

Ora: 12.30 – prezentare Enterprise Europe Network CCIBV
Speaker: Sorina Blejan Manager proiect EEN, 
Tema: Rețea Suport pentru Afaceri și Inovare Cooperare în afaceri și internaționa lizare prin rețeaua Enterprise Europe Network; evenimente de brokeraj și misiuni economice internaționale; identificare parteneri pentru participare  în proiecte europene.

Ora: 12.45 – Prezentare Enterprise Europe Network CENTI Cluj 
Speaker: Dr.ing. Simona Bârsan, Dr. ing. Otilia Micu 
Tema:         Evaluarea capacității managementului de inovare prin instrumentul  IMP3rove Studiu de caz; recomandări; plan de acțiune.


Promoții, evenimente și 

tombola expoDESIGNwood

Nu rata promoțiile Wood-Mizer de la expoDESIGNwood 2017, organizate pe perioada târgului și până la sfârșitul primăverii.

Wood-Mizer va expune spectrul complet de pânze-panglică înguste produse, precum și instrumentele Wood-Mizer TOOLS care includ pânze pentru circulare de tivit, circulare multilamă, circulare de retezat; pânze-panglică late; pânze de fierăstraie cu cadru și cuțite de rindeluit.
- 10% sau 20% reducere, pe care o vrei?
10% reducere pentru toate utilajele fără sistem hidraulic - LT10, LT15, LT20B sau 20% reducere pentru toate utilajele cu sistem hidraulic - LT20, LT40, LT70
- Plătiți în numerar sau în avans și primiți o reducere la pânzele Wood-Mizer
- Cumpărați un banzic LT10 sau LT15 și beneficiați gratuit de serviciul Resharp, pentru pânzele Wood-Mizer, timp de 6 luni.
La târgul expoDESIGNwood, Wood-Mizer va prezenta echipamente de prelucrare a lemnului destinate firmelor mici și mijlocii.

Avem trei zile de târg, trei zile de evenimente cu tematici speciale.

Tradițional, și ediția din anul acesta vine cu o serie de evenimente conexe: forumuri, prezentări și seminarii. Nu rata promoțiile de târg sau tombola vizitatorului!

Joi, 30 martie -  ziua producătorilor de mobilă

Deschiderea oficială a târgului expoDESIGNwood 2017 va avea loc la Centrul de evenimente Lux Divina, Sala Parc, începând cu ora 11.30 și va fi susținută de dna Zsuzsanna Pal, alături de dna Aurica Sereny (președinte APMR) și dl Nicolae Țucunel (președinte ASFOR). 


Programul va continua cu prezentări software dedicate proiectării de mobilier, iar de la ora 15.00 va avea loc un forum de discuții pe tema #DESIGN, #TRENDURI, #MOBILIER ROMÂNESC. Sunt invitați o serie de   speakeri cu experiență în domeniu, printre care dl Mihnea Ghilduș, câștigătorul Concursului de Design 2016 și fondator Dizainăr. 

Vineri, 31 martie – ziua prelucrătorilor de lemn

A doua zi de târg este dedicată producătorilor de case din lemn și vor avea loc o serie de conferințe de specialitate pe tematica construcțiilor tip Low Energy, tratarea lemnului, adezivi industriali sau instrumentul IMP3rove. Totodată, se va discuta și despre ce oportunități de finanțare nerambursabile au la dispoziție oamenii de afaceri din industrie.

Sâmbătă, 1 aprilie – ziua tombolei vizitatorului

Ultima zi de târg nu este deloc o păcăleală, ci un motiv de sărbătoare pentru cei care s-au născut într-o stea norocoasă. Tombola expoDESIGNwood 2017 este organizată în parteneriat cu sponsorii campaniei ,,Tombola Vizitatorului”. 

Sponsor DIAMANT - Alwo Therm oferă un exhaustor local în valoare de 769 euro
Sponsor GOLD - Seva Grup oferă un voucher de cumpărare de 400 euro 
Sponsori BRONZ – Leitz  oferă un set de pânze circulare și MS-Mașini pentru prelucrarea lemnului oferă, la alegere, un sac de adeziv sau o canistră de adeziv Jowatherm

Ca o noutate absolută a ediției 2017, vizitarea târgului se va putea face pe baza unei înregistrări online - de acasă sau la fața locului. Vizitatorii care s-au înscris până la data de 20 martie, au câștigat 19 cadouri constând în stick-uri de memorie de 16 Gb, sticle de vin alb și roșu, set de birou și abonamente la revista INTARZIA&CASTOR. Mai sunt încă 17 premii în joc care vor putea fi câștigate de cei care se înscriu până la data de 29 martie. Așadar, cei care doresc să participe la tombola vizitatorului, trebuie să completeze formularul de înregistrare, cel care le conferă și intrarea gratuită pe toată perioada evenimentului.Tehnologie, inovare și design!


Ediție extinsă și rafinată

Schimbarea locației, realizată cu succes în 2016, a marcat începerea unei noi ere de dezvoltare a târgului EXPOWOOD. Spațiile generoase, oportunitățile și serviciile diversificate existente, precum și interesul breslei vor asigura continuarea  acestei dezvoltări  într-un ritm exploziv.
Extinderea profilului târgului, prin atragerea participanților care să prezinte tehnologii specifice pentru producere de energie din lemn, prin atragerea producătorilor de case din lemn, uși, ferestre, mobilier de grădină etc., precum și a prelucrătorilor de lemn masiv și a altor materiale derivate din lemn va fi scopul principal urmărit pentru a realiza diversificarea gamei de produse expuse pe aceeași platformă.

Internaționalizarea profundă a ediției este un alt scop, precum și mărirea ariei de acțiune a târgului. Atragerea de expozanți din străinătate va diversifica noutățile prezentate, care vor fi foarte atractive pentru publicul specialist și vor oferi noi oportunități de afaceri. Lansarea înscrierilor cu opt luni înainte de începere și promovarea evenimentului pe arie extinsă și utilizarea de canale profesionale vor asigura selectarea publicului vizitator și corelarea cererii pieței cu pulsul de acțiune al târgului. 

Platformă pentru socializare profesională
Comunitatea lemnarilor are rădăcini adânci în cultura latină – a colegia-lității și  a prieteniei, de aceea, relaționarea profesională și schimburile de experiențe au un rol esențial chiar și pentru mediul de afaceri.
Spații pentru socializare informală vor fi amenajate confortabil și vor asigura servicii  diversificate. Astfel, participanții  vor putea beneficia de un ambient oportun pentru discuții informale de afaceri.
Transfer de tehnologii și intermedieri de afaceri vor fi organizate
între producători români și comercianți din alte țări prin organizarea de matchmakinguri și forumuri B2B, B2C.


Tehnologii de prelucrare și produse din lemn
pe o singură platformă!
Organizator
S.C. Imageline srl, Odorheiu Secuiesc,
Nr. reg.Com.: J19/21/2002, C.F. RO14415709
www.imageline.ro , www.intarzia.ro, www.infowood.ro, www.revistacastor.ro, www.expowood.ro