Newsletter

RO  EN

Infowood Technologies, Grecia


Este una dintre cele mai mari și mai vechi companii de software profesional pentru mobilier din Grecia. Înființată în 1988, Infowood Technologies produce softuri specializare care oferă servicii integrate de design, prezentare și costuri la cererea designerilor și meșterilor de mobilă pentru bucătării, băi, camere pentru bebeluși, mobilă pentru casă și pentru birou. Compania a făcut o tradiție din a participa la expoziții și târguri din străinătate, iar de cele mai multe ori s-a aflat în căutarea de parteneri și distribuitori în țări ca Italia, Spania, Turcia. A venit și rândul României, iar pe 30 aprilie, o delegație Infowood Grecia a venit la expoDESIGNwood cu aceleași scopuri. „Am ales să intrăm pe piața din România de anul trecut din octombrie, pentru că am observat că piața de software din România se dezvoltă și că sunt creșteri pe această piață. De asemenea, am observat că avem potențiali clienți aici. Am văzut, de asemenea, că sunt multe firme în România care vând bucătării, dressinguri sau mobilă, care nu-și prezintă produsele cu ajutorul unui software de design și că încă folosesc creionul și hârtia pentru a le arăta clienților creațiile lor de design. Deci așa ne-am dat seama că este loc pe piața din România pentru noi și că vrem să intrăm pe piața din România și tocmai de aceea am venit la această expoziție. Software-ul nostru este un produs cu totul nou pentru România.  Este un singur software care va răspunde mai multor nevoi, de la design la producție. Software-ul nostru poate să îi ajute să facă designul mobilei, și aici pot să-și dea seama ce fel de materie primă le trebuie pentru proiect și poate să optimizeze felul în care vor fi tăiate aceste materiale și, mai mult, clienții au oportunitatea să conecteze automat acest software la mașinile de tăiat mobilă, deci poate da comenzile mașinilor la care este atașat”, a explicat Fitios Siovtis, research and development la Infoowood Technologies Grecia. Delegația din Grecia este în proces de găsire a distribuitorilor autorizați de software de mobilă în România, iar vizita la expoDESIGNwood i-a ajutat să facă schimb de impresii cu potențiali parteneri pe piața din România. 

_________________________________


Koppom Maskin AB, Suedia


Compania Koppom Maskin AB este o afacere de familie, începută în 1967, prin vânzarea și cumpărarea de utilaje forestiere second-hand și piese ale acestora. La sfârșitul anilor ’70, inițiatorii companiei s-au specializat în demontarea mașinilor forestiere și vânzarea pieselor uzate. Între anii 1974-1980, firma a vândut mașini forstiere noi Osa și între 1996-1999, mașini noi Ponsse. Compania are acum vânzări în întreaga lume. Aproape 50% din vânzări sunt pentru export, în principal în Europa. „Am venit la expoDESIGNwood pentru că am auzit că poate fi o mare oportunitate pentru noi ca să ne mărim vânzările. Firma noastră este specializată în cumpărarea și vânzarea de mașini forestiere și a utilajlor forestiere second-hand. Anual, compania noastră vinde 200 de mașini forestiere fabricate de noi și 120 de mașini uzate, la mâna a doua. Avem și propria fabrică în Suedia și suntem o companie de tradiție, unde producem lanțuri, parbrize, piese și așa mai departe. Încercăm să vindem toate utilajele necesare pentru exploatări forestiere. Căutăm un partener potențial, de exemplu, dacă vreți, Alser Forest, pentru că ei pot avea grijă de produsele noastre și le pot distribui în România.”, a declarat Florin Jonas, sales specialist la Koppom Maskin, Suedia.

_________________________________


ACF Industrie – Franța


ACF Industrie este o companie creată chiar în Brașov, în anul 2000, de doi frați, antreprenori francezi, Pierre Levivier și Nicolas Levivier. Compania produce șenilate și a împrumutat conceptul de ACF TRACKS de la creatorul camioanelor care au fost folosite în Europa în anul 1906, inginerul Adolphe Kegresse’s. De asemenea, în creația lor, cei doi francezi s-au inspirat de la faimosul inginer în automobile Adreas Citroën. După câțiva ani de studii, căutări și teste, cei doi francezi au creat și patentat în 2015 „the rubber track conversion system”. Un sistem care poate să convertească orice mașină 4x4 într-o mașină de cale, care poate fi folosită în pădure sau pe munte cu încredere. „Este interesant pentru noi să fim aici, pentru că noi facem mașini de cale, care le pot fi de folos celor din industria lemnului din România. Unul dintre motivele pentru care am venit la acest târg este să testăm piața din România. Produsul este foarte nou, foarte nou și în Europa, sunt mulți oameni care îl privesc cu surprindere, deci e dificil să spun dacă vom intra pe piața din România. Există un kit destinat fiecărei mașini în parte, depinde de mărimea mașinii. De exemplu, pentru un Duster 4x4, poate să însemne de la 9.800 de euro până la 15.900 de euro, este prețul cel mai mare. Este foarte plăcut că aici, la expoDESIGNwood, ne-am întâlnit cu câteva companii care au afaceri în industria lemnului și noi nu știam asta și cred că ne este de folos să găsim modalități prin care să creăm anumite parteneriate”, a declarat Nicolas Levivier, unul dintre creatorii sistemului, prezent la expoDESIGNwood.

_________________________________


KBT – Belgia


O altă firmă din străinătate care a venit la târgul expoDESIGNwood a fost KBT, care produce accesorii pentru locuri de joacă. Fondată în urmă cu 35 de ani, KBT distribuie acum accesorii pentru locuri de joacă în 80 de țări din toată lumea.  „Am venit cu speranța de a găsi noi colaboratori. Noi facem accesorii pentru locuri de joacă pentru copii, începând de la leagăne, tobogane, reprezintă cam 60–70% din cifra de afaceri a companiei. Suntem o companie de origine belgiană cu o fabrică în Belgia, un depozit în Olanda, două fabrici în Polonia, propria noastră fabrică în China și reprezentanți în toată Europa, Argentina, Uruguay, Japonia și chiar Sydney, Australia. Accesoriile pentru locurile de joacă se fac din lemn, iar noi oferim tot ce trebuie pentru a se întregi un astfel de loc. Suntem prezenți pe piața din România de cinci-șase ani, avem câțiva clienți-cheie, producători de locuri de joacă pentru copii. Am avut vizitatori la târg, unii chiar interesați să încheiem parteneriate. Avem cifre frumoase pe piața din România și sperăm să le dublăm în următorii ani. Am aflat de la un colaborator despre acest târg și cred că este foarte util pentru promovarea produselor noastre”, a declarat Balázs Zsolt, reprezentantul KBT în România. KBT are o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro, din care Europa de Est produce cam 12 milioane de euro și Europa de Vest – 13 milioane de euro.

_________________________________


Teknamotor – Polonia


Teknamotor este o companie poloneză, fondată în 1992, și nu este prima dată când participă la expoDESIGNwood. Compania s-a remarcat pe piața din Polonia, dar și din străinătate prin designul și varietatea de tocătoare profesionale de lemn. Compania le oferă clienților săi asistență profesională în alegerea celor mai bune utilaje pentru procesul lor de producție, iar clienții care își doresc un anumit produs, adaptat nevoilor lor, pot să primească unul personalizat. Utilajele de procesare a lemnului produse de Teknamotor poartă amprenta experienței și a responsabilității. „Am adus la târg tocătoare de temn, care merg atât pe bază de curent electric, cât și cu diesel, atât staționare, cât și mobile, adică le poți lega de mașină și te poți deplasa în locul în care ai de lucru. Este foarte bun acest târg, mă aștept la cât mai mulți clienți. Azi (n.r. - 31.03.2017) au fost foarte mulți oamenii la standul nostru, mai ales specialiști interesați de mașinile noastre, și au plecat cu cărți de vizită. Intențiile noastre la acest târg sunt să câștigăm cât mai mulți cumpărători și să creăm tot mai multe conexiuni între firma din Polonia și companiile pe care le întâlnim. Ne gândim, pe termen lung, să ne extindem și în România. Deocamdată colaborăm doar cu firma Kenobi, dar vrem să ne extindem și la alte firme”, a declarat Ryszard Chodorec, deținătorul companiei poloneze. În perioada în care a fost prezentă la expoDESIGNwood, Teknamotor a avut un stand și la o expoziție din Franța, Bois Energie, dedicată energiei regenerabile, care a avut loc la Limoges, în perioada 30 martie – 2 aprilile 2017.


Organizator
S.C. Imageline srl, Odorheiu Secuiesc,
Nr. reg.Com.: J19/21/2002, C.F. RO14415709
www.imageline.ro , www.intarzia.ro, www.infowood.ro, www.revistacastor.ro, www.expowood.ro