Newsletter

RO  EN

IRUM 


Cea mai mare firmă românească producătoare de tractoare forestiere și agricole a fost prezentă la târgul expoDESIGNwood cu un utilaj TAF 690 PE, dotat în premieră cu un scut mobil vertical, o linie de tăiat și despicat RCA 480 de la TAIFUN, un despicător ZANON de 25 de tone și un troliu cu prindere în tiranți de 6,5 tone. Utilajul „vedetă” adus de firma IRUM la Brașov a fost TAF 690 PE cu scut mobil vertical, realizat și gândit în România, la Reghin, apreciat pentru simplitate, dar și pentru puterea și funcționalitatea sa. „Specialiștii au fost foarte încântați de robustețea lui, dar mai ales de utilitatea lui. Este un utilaj foarte bine dotat, realizat în urma sugestiilor primite de la clienții noștri. Am încercat să îl adaptăm cât mai bine pentru piața românească. Piața românească lucrează în condiții foarte grele, de aceea este nevoie de utilaje simple, în caz de urgențe să fie remediate problemele în timp util, de aceea avem și un service specializat în care problemele tehnice sunt rezolvate cu rapiditate. Pentru cei care lucrează în pădure, o zi pierdută înseamnă foarte mult. Ca o noutate, de doi ani, firma noastră a reușit să-și creeze o rețea de dealeri în străinătate. Avem multiple comenzi în Franța, Belgia, Spania, Germania, Polonia, Bulgaria, Serbia, Slovenia și Cehia. Inclusiv la acest târg a fost invitat dealerul nostru din Bulgaria, care a fost impresionat de ceea ce a găsit aici, și bineînțeles că i-a plăcut utilajul nostru TAF 690 PE cu scut mobil”, a declarat Sorin Sabău, reprezentat vânzări IRUM România. Gama de produse realizată la IRUM cuprinde în momentul de față tractoare articulate forestiere, tractoare agricole, funiculare, trolii și piese de schimb, dar fabrica dispune și de centru prelucrări CNC, turnătorie, linie de tratament termic, sculărie, atelier de sudură, vopsitorie și service. Cu o experiență de 60 de ani pe piață, fabrica IRUM din Reghin deține din 2015 și un Centru de Cercetare și Dezvoltare a utilajelor agricole și forestiere, singurul cu capital 100% românesc. Inovarea și designul care stau în spatele utilajelor create aici sunt realizate cu rigurozitate în ani de proiectare virtuală, testare și prototipare. Foarte important, 70% din componentele tractorului forestier sunt de producție proprie. Fabrica IRUM din Reghin, județul Mureș se întinde pe 175.000 de metri pătrați și are 400 de angajați. Asco Tools 


Este unul dintre cei mai importanți producători români de scule pentru prelucrarea lemnului și a PVC-ului. Potrivit companiei, în ultimii șase ani, circa 30% din cifra de afaceri a fabricii a însemnat producerea de scule pentru prelucrarea produselor de tâmplărie PVC și aluminiu. Compania colaborează și cu foarte multe firme producătoare de scule de pe piața externă, astfel că exporturile realizate de Asco Tools cresc an de an. Mai mult, Asco Tools a inventat de-a lungul timpului soluții unice și noi tipuri de scule, recunoscute în piață cu diplome și distincții. La ediția din acesta an a expoDESIGNwood, firma a expus un nou produs brevetat de către inginerii companiei, care aduce plusvaloare pe piața din România. Este vorba despre un cap de rindeluit pentru superfinisare. „Acest produs are multiple avantaje. Capetele de rindeluit cu cuțite amovibile realizează aschierea cu ajutorul principiului Gillette. Primul cuțit asigură o tăiere brută, după care vine ce-l de-al doilea și realizează o finisare a suprafeței. Este, dacă vreți, o aplicație luată din domeniul bărbieritului, transpusă în prelucrarea lemnului. Acest produs dă rezultate foarte bune, în special în prelucrarea lemnului masiv. De asemenea, reduce neregularitățile suprafețelor prelucrate și elimină operațiile suplimentare de șlefuire. Cuțitele sunt construite din carbură metalică și au o durabilitate foarte mare, iar materialele folosite sunt de cea mai bună calitate, este vorba despre duraluminiu, care se folosește și în aviație. Un alt avantaj este reducerea consumului energetic și a uzurii mașinii ca urmare a construcției din aliaje ușoare. Am livrat deja în piață produsul, către producătorii mari de mobilă din România, dar și în Belgia, iar acum suntem în negocieri cu Olanda. Aceste scule sunt destinate firmelor cu producție masivă, de serie mare. Nu este suficient să livrezi o sculă, un burghiu, o freză, ci să oferi și soluții în aplicația pe care o are clientul tău”, a explicat  Dorin Ghiorma, director tehnic Asco Tools. Gama de produse oferită de Asco Tools cuprinde pânze circulare, freze cu alezaj, seturi de freze, capete de rindeluit, freze cu coadă, burghie, cuțite, plăcuțe amovibile, pânze de gater și pânze-panglică. Asco Tools oferă și servicii de consultanță, proiectare, întreținere și recondiționare scule.


Metamob


Metamob produce de 20 de ani pânze panglică și pânze de gater pentru debitat lemn, 100% românești, la Satu Mare. Firma realizează și accesorii pentru întreținerea pânzelor, dar oferă și servicii de recondiționare a pânzei, respectiv ascuțire, ceaprazuire, stelitare. De curând, Metamob a trecut printr-un proces de rebranding, iar acest lucru a fost reflectat și în prezența la expoDESIGNwood. „La această ediție a expoDESIGNwood am vrut să le arătăm tuturor noul nostru brand, reprezentat acum prin culoarea albastră. Avem un nou stand, după părerea noastră și a multor clienți, cel mai frumos stand de la târg și desigur am venit cu produsele noastre, MetaMotion, MetaBlade, produse cu care am câștigat de-a lungul timpului încrederea pieței, oferind calitate și fiabilitate. Suntem de 20 de ani pe piața din România și am evoluat treptat. La început lucram mai mult cu pânze înguste, late, acum avem producție cu mult mai mare, angajați mai mulți. Piața se modifică permanent și clienții cer calitate, pe care o și primesc de la Metamob. Produsele noastre ajung și la clienți din Austria, Germania, Polonia, chiar și în Statele Unite avem un client. La acest târg sunt întotdeauna oportunități, ne-am întâlnit cu clienți vechi, dar am înnodat și parteneriate noi și așteptăm să culegem roadele”, a declarat Silvia Păulean, reprezentant vânzări Metamob SRL. Compania din Satu Mare are 100 de angajați și este în continuă dezvoltare.


Kenobi


De aproape două decenii pe piața din România, compania Kenobi produce uscătoare de lemn, cazane și uscătoare de rumeguș 100% românești. În plus, compania comercializează utilaje industriale necesare prelucrării lemnului aduse din export. Expozant cu tradiție la expoDESIGNwood, firma a adus la târg produsele gândite și inovate în România, la Satu Mare. Multe dintre produsele companiei ajung la export. Mai mult de jumătate din producție a luat anul trecut calea Germaniei, Elveției sau țărilor din fostul bloc sovietic. Kenobi se poate lăuda cu exporturi stabile, chiar dacă pe piața din România vânzările se dovedesc uneori fluctuante. „Aproape că țintim toată ramura din industria lemnului. Calitativ, produsele noastre sunt cel puțin la fel ca și cele aduse din export. Eu cred că atuurile noastre sunt controlul de calitate și ingineria din România, care ne permit să scoatem produse la nivel de calitate competitivă cu cele care sunt produse în Vest. Eu cred că proximitatea este importantă, service-ul contează foarte mult la unele produse. Clienții nostri au mare încredere în noi, ca firmă care produce. Mulți clienți preferă să cumpere de la noi tocmai pentru că putem să avem un contact direct, că putem să-i punem în legătură cu cel care a proiectat, a executat, care știe exact cum funcționează acel utilaj. Cred că acesta este un avantaj major”, a declarat Bartalis Csaba, director general Kenobi.Nett Front


Compania Nett Front produce uși de mobilier în localitatea Vidrasău, județul Mureș. Produsele de top ale Nett Front sunt ușile de mobilier confecționate din lemn masiv, respectiv stejar, arin și fag, uși din MDF vopsit ultramat și lucios și MDF înfoliat 3D în nuanțe precum imitații de lemn, culori uni și fantezie cu finisaj mat, ultramat, high gloss 3D, antichizat și cretat. Compania vizează firmele producătoare de mobilă care livrează produse atât persoanelor fizice, cât și celor juridice din zona de servicii, pensiuni, hoteluri sau cabane. „Noutățile cu care am venit la târg sunt ușile Net Krystal, un material inovativ pe piață și folia Ultramat Perfect touch 3D, o suprafață deosebită, care dă senzația unui atingeri plăcute, datorită suprafeței delicate. După părerea mea, nu există la ora aceasta o tendință dominantă. Am observant că depinde mult de generație”, a declarat Bartha Beatrix, designer Nett Front. Compania Nett Front a fost prezentă pentru prima dată la expoDESIGNwood. 


Organizator
S.C. Imageline srl, Odorheiu Secuiesc,
Nr. reg.Com.: J19/21/2002, C.F. RO14415709
www.imageline.ro , www.intarzia.ro, www.infowood.ro, www.revistacastor.ro, www.expowood.ro